nieuws

Alimak gaat hefplatforms in Italie vervaardigen

bouwbreed Premium

De Zweedse producent van bouwliften en hefplatforms Alimak, gaat de productie van hefplatforms overbrengen naar Italie. De machines zullen worden vervaardigd bij Cimar. Deze Italiaanse fabrikant van eveneens bouwliften en hefplatforms, heeft de productie van eigen liften gestopt.

Om die reden zal ook de import van de Cimar liften in Nederland worden beeindigd. Een en ander is het gevolg van het belang van 50 procent dat Alimak in Cimar heeft genomen.

“Hoewel onderhandelingen hierover nog niet zijn afgerond, mag worden verwacht dat tegen het einde van dit jaar Alimak het Italiaanse bedrijf voor 100 procent heeft overgenomen.” Aldus de heer H.M. Gehlen van N.I.B.M. b.v. uit Geleen. Dit importbedrijf verwierf medio dit jaar de verkooprechten van Alimak voor de Nederlandse markt en gaat naast de Alimak liften de in Italie vervaardigde platforms onder dit Zweedse label hier verkopen.

In enkele landen in het midden oosten en Afrika waar Cimar sterk is vertegenwoordigd zal de naam van deze Italiaanse producent nog voorlopig op de hefplatforms gehandhaafd blijven. Dat geldt ook voor de hefplatforms die onder de naam Cimar parallel aan de Alimak machines in Nederland op de markt worden gebracht. Hoe lang deze situatie zal blijven bestaan kon nog niet worden meegedeeld. Aangenomen mag worden dat tegen het eind van dit jaar hierover meer duidelijkheid zal worden gegeven.

Alimak heeft onlangs een nieuw type gesloten personenlift ontwikkeld die als servicelift voor een groot aantal verschillende doeleinden is toe te passen. Dit nieuwe product is door N.I.B.M. inmiddels onder de typeaanduiding Alimak SE-servicelift in het leveringsprogramma opgenomen voor industriele doeleinden. Binnenkort zal ook aan het Alimak productieprogramma een zeer bijzondere tandheugel goederenlift worden toegevoegd. Naar verluidt is dit type lift naar wens om te bouwen tot een personen/goederenlift. Hierover zal in deze kolommen binnenkort nader worden geinformeerd.

Reageer op dit artikel