nieuws

‘Kwart tuinbouw moet heringericht’

bouwbreed

Om de Nederlandse tuinbouw modern en concurrerend te houden moet de komende tien tot vijftien jaar zo’n 2500 hectare, oftewel circa een kwart van ’s lands kassenoppervlakte worden herverkaveld en heringericht. Daarvoor is financiele steun van de overheid onontbeerlijk. Dat stelt de boeren- en tuindersorganisatie LTO-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer. De tuinders noemen geen concreet bedrag waarmee de overheid over de brug zou moeten komen.

De telers hebben vorig jaar herfst een eigen saneringsplan voor de glastuinbouw gelanceerd, dat is verwoord in het rapport Nederland Tuinbouwland. Een onderdeel daarvan is het instellen van een zogeheten grondbank die kwakkelende tuinders zou moeten uitkopen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels