nieuws

Zuid-Limburg heeft moordend gebrek aan bedrijfsterreinen

bouwbreed

In Zuid-Limburg is een moordend gebrek aan bedrijfsterreinen en geschikte industriegrond. Dit constateert ing. Marco van de Wal aan de hand van een afstudeeronderzoek dat hij in opdracht van de Kamer van Koophandel in Maastricht en de Universiteit Utrecht instelde.

Van de Wal interviewde 164 in Zuid-Limburg gevestigde bedrijven en een twintigtal functionarissen die beroepsmatig met bedrijventerreinen bezig zijn (ontwikkelaars, gemeenten en provincie).

Volgens Van de Wal komt Maastricht de komende tien jaar 100 ha grond tekort voor bedrijfsvestigingen. In dit decennium is in Zuid-Limburg 400 tot 500 ha nodig om de honger te stillen. De grootste behoefte, 80 procent, is afkomstig van bestaande bedrijven.

Ondernemingen stellen steeds meer eisen aan de terreinen. Voor gemeenten is het door bodemvervuiling steeds moeilijker geschikte terreinen aan te bieden. Ondernemers willen een terrein dat goed ontsloten is met een representatief pand, goede bewegwijzering en veiligheid rondom het bedrijf.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels