nieuws

Stekelenburg: FNV in verzet tegen pensioenplan kabinet

bouwbreed Premium

Het kabinet kan rekenen op verzet van de FNV als het de plannen om de pensioenen te versoberen doorzet. Dat zei FNV-voorzitter Stekelenburg dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst van Van Lanschot Bankiers. Hij bestreed suggesties als zouden de huidige pensioenregelingen te riant zijn. Lang niet iedereen komt uit op een pensioen dat 70 procent van het te inkomen bedraagt. Bovendien moet er nog een gat worden gedicht dat is ontstaan door de individualisering van de aow, aldus de FNV-voorzitter.

Het kabinet wil dat in de toekomst niet het laatst verdiende loon maar het gemiddeld verdiende loon bepalend wordt voor de hoogte van het pensioen. Om dat te bereiken kan het kabinet de verplichte deelname aan pensioenfondsen beperkten tot zo’n middenloonregeling en kan het bovendien de aftrek van de pensioenpremies voor de belastingen veranderen. “Beperking van de verplichtstelling en de fiscalisering is al helemaal uit den boze. Sterker nog, men zal met verzet van onze kant rekening moeten houden”, aldus Stekelenburg. Hij verwacht overigens veel weerstand tegen de kabinetsplannen. De FNV-voorzitter maakte een vergelijking met de discussies over aftrek van de hypotheekrente, die steeds weer opkomen zonder dat het daadwerkelijk komt tot het aanpakken van de aftrek.

Reageer op dit artikel