nieuws

Nikon lanceert nieuwe serie Total Stations

bouwbreed

De nieuwe serie Nikon DTM-400 Total Stations telt een viertal verschillende meetinstrumenten, waarvan de hoek- en afstandnauwkeurigheid onderling verschillen. Het topmodel uit deze serie is de Nikon DTM-450, een meetinstrument met een hoeknauwkeurigheid van 0.5 mgon/2″ en een afstandsnauwkeurigheid van 2 + 2 ppm x afstand. Met een eenvoudige prisma is de meetafstand te verlengen tot maximaal 2700 meter. Het ‘eenvoudigste’ model, de DTM 410, heeft een hoeknauwkeurigheid van 1/.3 mgon/4″ en een afstandsnauwkeurigheid van 3 + 3 ppm x afstand.

Alle instrumenten uit deze 400 serie zijn uitgerust met een snelstart functie die er voor zorgt dat bij het herstarten van het instrument hetzelfde display wordt getoond als die bij het uitschakelen. Op het lcd-scherm zijn drie dataregels gelijktijdig af te lezen, staat het schermnummer en de prammastand vermeld en is een indicatie te vionden omtrent batterij- en signaalsterkte.

Als belangrijke eigenschappen van de DTM-400 total stations noemt importeur Pol Geotechniek BV de krachtige berekeningprogramma’s met functies als standplaatsbepaling, inclusief bekende standplaats en achterwaartse insnijding, het inmeten van coordinaten, uitzetten, referentiehoogtemeting en rekenfucties. De volledig waterdichte constructie van de DTM-meet instrumenten maakt hem toepasbaar onder alle weersomstandigheden. Metingen tijdens regen ke gewoon doorgang vinden. De instrumenten zijn, behalve de DTM-410, uitgerust met een rood gidslicht boven de optiek. Standaard is de DTM-400 apparatuur voorzien van een dubbelassige compensator, ter automatische compensatie van de horizontale en verticale hoekinstelling.

Reageer op dit artikel