nieuws

Leerlingstraatmakers in Zoetermeer aan de slag

bouwbreed

Het meisje op de shovel heeft het niet slecht bekeken. Lekker in het zonnetje kijken of je collega-straatnmakers het een beetje goed doen. Puur toeval hoor, verzekert ze lachend. “Morgen ga ik sjouwen.”

Leerling straatmakers zijn deze week in het Zoetermeerse begonnen met het herstraten. Het gaat hierbij om enkele straten in de wijk Meerzicht. De Firma Van Leeuwen is met acht leerlingen aan de slag gegaan. Enkele jaren geleden heeft Zoetermeer succesvol met een leerlingstraatmakerspo gewerkt.

De gemeente Zoetermeer levert op deze wijze een bijdrage aan de werkervaring van leerlingen, terwijl het bedoelde gebied toch aan herbestrating toe was. De werkzaamheden gaan een maand of drie duren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels