nieuws

Improviseren in de binnenstad

bouwbreed Premium

Het nieuwe ministerie van WVS wordt gebouwd over een van de drukste tramtraces in Den Haag, de Kalvertoren verrijst op de drukste vierkante kilometer in Amsterdam en de realisatie van het Beursplein mocht niemand hinderen. Bouwen in de binnenstad is dus welhaast schier onmogelijk en toch lukt het. Op pagina drie beschrijven aannemer en poontwikkelaar hoe het Beursplein tot een goed eind is gebracht, nadat men eerst zeventig partijen moest overtuigen.

Op de bovenstaande foto baant tram 3 zich nu nog via kruip door, sluip door omwegen een weg door het centrum van Den Haag. Het ongemak moet de reiziger voor lief nemen, omdat over een paar jaar de tram zal rijden door de tunnel waarvan op de voorgrond de eerste aanzetten zichtbaar zijn. Links het geraamte van het Transitorium, dat door M. Graves wordt omgetoverd naar het nieuwe ministerie van WVS.

Reageer op dit artikel