nieuws

Elke werkplek voor Ragno hoogwerker bereikbaar

bouwbreed

De Ladderspecialist in het Zeeuwse Goes heeft een Ragno hoogwerker op rusponderwagen naar ons land gehaald met een werkhoogte van 28.00 meter. De Ragno hoogwerkers, worden vervaardigd door Palazzani s.p.a .in Italie . Deze fabrikant produceert een programma telescoop hoogwerkers in mobiele- en rupsuitvoering die door hun bijzondere machineconcept specifieke toepassingsmogelijkheden bieden.

” Door ons specialisme in het verticaal gebeuren” aldus de heer A. Polderman van De Ladderspecialist ” kennen we de marktbehoefte en vanwege de gebruiksaard van dit materieel zien we de (ver)huurmarkt van hoogwerker als belangrijk. In tegenstelling tot steigers is de hoogwerker bedoeld voor kortlopende poen, voor een snelle en kortstondige inzet. Inspectie, reparatie en klein onderhoud vormen het werkpakket waarin de hoogwerker vooral thuis hoort. “

Voor deze werkzaamheden vervaardigt Palazzani een serie van vier modellen leverbaar in mobiele- en rupsuitvoering, alsmede hoogwerkers voor truck opbouw en hoogwerkers op afzetbak. Het zijn vooral de rups- en mobiele telescoop hoogwerkers die deel gaan uitmaken van de huurvloot van De Ladderspecialist.

De rupsmachines ke dankzij hun loopwerk in het terrein goed uit de voeten en bieden vanwege het geringe machinegewicht efficiente inzet- en vervoersmogelijkheden. Zelfs het zwaarste model uit deze machinelijn gaat de 5,5 ton niet te boven. De compacte afmetingen van de rupsmachines in transportpositie steken bovendien bescheiden af tegen de te bereiken werkvloerhoogten en het hefvermogen.

De Ragno lijn omvat de modellen TSP 20/22, TSP 24/28, TSJ 22/24 en TSJ 26/28. Met de cijfercombinatie in de typeaanduiding wordt de werkhoogte van de machine aangegeven bij bezetting van de werkgondel door een of twee man. De J in de lettercombinatie staat voor jib een beweegbare giekverlenging die zowel een nog beter bereik als grotere werkhoogte biedt.

Waterpas

Bij het werk wordt de Ragno hoogwerker afgesteund op vier hydraulisch onafhankelijk van elkaar te bedienen steunpoten. Daarmee is de machine ook in sterk geaccidenteerd terrein veilig en volledig waterpas op te stellen. Een ingebouwde veiligheid zorgt er voor dat bij onjuiste afstempeling alle andere machinefuncties worden geblokkeerd.

Standaard zijn de machines uitgerust met een diesel- en elektromotor. Voor buitengebruik zal de dieselmotor in het algemeen de aandrijving verzorgen Bij inpandige werkzaamheden waar in veel gevallen een elektrische aansluiting aanwezig is kan op elektrische voeding worden overgeschakeld. Een op de dieselmotor gekoppeld aggregaat zorgt voor voldoende elektrisch vermogen voor de aandrijving van elektrische gereedschappen die bij het werk in de gondel worden gebruikt.

Naar wens is een flexibele oprolbare watertoevoer langs de giek te monteren zodat bij het reinigen van ramen of gevels zelfs met water onder hogedruk kan worden gewerkt. Werkelijk elke werkplek is voor de Ragno hoogwerker bereikbaar.

De machinebreedte van de mobiele machines is voor inpandig gebruik terug te brengen tot minimaal 780 mm. Bij een dergelijke geringe breedte is met de machine in vrijwel elk pand te komen. Het laden en lossen van de Ragno hoogwerker levert geen probleem daar de machine zich met de hydraulische ondersteuningen op elke laadvloerhoogte kan brengen.

De Ragno telescoop hoogwerker biedt twee man een veilige werkvloerhoogte tot maximaal 28 meter. De rupsuitvoeringen hebben een goede terreintoegankelkijkheid en laten zich ook op ongelijke ondergrond stabiel opstellen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels