nieuws

Bouwvergunning voor sporthal Aalst niet geschorst

bouwbreed

De milieuvergunning voor de in de kern Aalst (gemeente Brakel) geplande nieuwe sporthal is ongeschonden door een procedure bij de Raad van State gekomen. Omwonenden verzochten om schorsing; zij menen dat de vergunning op onzorgvuldige wijze tot stand is gekomen. De gemeente zou een onafhankelijk akoestisch onderzoek hebben moeten laten uitvoeren. Volgens het gemeentebestuur was dat in dit geval niet noodzakelijk. Behandelend rechter mevrouw J. Leyten van de Raad van State heeft geen aanleiding gezien om de milieuvergunning om deze reden te schorsen. De gemeente kan nu een bouwvergunning verlenen voor de sporthal. Op grond van de wet mag de gemeente pas een bouwvergunning afgeven nadat er een geldige milieuvergunning ligt.

De bouw van de sporthal wordt als turn-key po uitgevoerd door Algemeen Bouwbedrijf Vaessen BV uit Raamsdonkveer en vergt ruim – 1,6 miljoen. De sporthal moet de oude gymzaal vervangen. Deze moet wijken voor woningbouw.

Reageer op dit artikel