nieuws

Belangstelling voor koningin enorm

bouwbreed

“Zag je dat? Ze zwaaide naar mij.” Mevrouw Koeleman uit Apeldoorn kon haar geluk niet op. Voor het eerst van haar leven was ze op deze derde dinsdag in september naar het Haagse afgereisd om een glimp van de Gouden Koets op te vangen. En daar stond ze op het Lange Voorhout. Temidden van die ontelbare ‘oranjeklanten’ die hunkerend naar dit jaarlijks hoogtepunt hadden staan uitkijken.

Toen de koets eindelijk voorbij kwam rijden keek de koningin naar rechts. “Ze keek mij recht in het gezicht en zwaaide. Het was fantastisch.” Het spektakel rond Prinsjesdag leek gisteren nog vrolijker dan in voorgaande edities. Niet alleen was het weer buitengewoon zonnig, het was ook voor de vijftigste keer na de tweede wereldoorlog dat de koningin in de Ridderzaal de troonrede kwam voorlezen en daarmee de vergadering der Staten Generaal opende. Na het voorlezen toog Koningin Beatrix met in haar kielzog Prins Claus naar het Paleis Noordeinde waar de traditionele balkonscene op het programma stond.

Reageer op dit artikel