nieuws

Bedrijfsleven wil bredere A12

bouwbreed Premium

Het bedrijfsleven in Midden Holland en de vervoersorganisaties EVO en TLN willen zo snel mogelijk een oplossing van het fileprobleem op en in de omgeving van de A12. Daar dringen ze in een brief aan Rijkswaterstaat op aan.

Gebruikers van de A12 kampen dagelijks met files, vooral tussen Gouda en Den Haag en ook steeds vaker tussen Reeuwijk en Woerden. Voor de bedrijven in deze regio betekent dat een jaarlijkse schadepost van f. 30 miljoen.

De betrokkenen pleiten voor een verbreding van de A12, een goede verbinding met de A20 (Gouda-Rotterdam) en een goede aansluiting op de A11 (Bodegraven-Leiden). De regio zegt zelf bereid te zijn het vermijdbaar autogebruik terug te dringen.

Zij zegt dat te ke door beter vervoermanagement, telewerken en een meer flexibele economie.

Reageer op dit artikel