nieuws

Aanleg pijpleiding voor Brits gas

bouwbreed Premium

Delta Nutsbedrijven in Middelburg denkt in 1998 goedkoop Brits gas te ke gaan leveren aan bedrijven in Zeeland en West-Brabant. Daarvoor is wel een gaspijplijn nodig van de Belgische gemeente Zelzate naar de Brabantse plaats Ossendrecht. De belangrijkste vergunningen voor de aanleg van een dergelijke pijpleiding zijn volgens H. de Kraa, hoofd gas en water van Delta Nutsbedrijven te Middelburg, nu binnen.

De pijpleiding betekent voor Energie Zuid-Nederland, waartoe het Middelburgse nutsbedrijf behoort, een investering van meer dan f. 100 miljoen. De leiding moet aansluiten op de pijpleiding van Zelzate naar het aardgasknooppunt in Zeebrugge. De Vlamingen moeten die bestaande leiding nog wel verzwaren. Het is de bedoeling dat jaarlijks 20 miljard m3 Brits gas naar Zuid-West Nederland wordt vervoerd.

Reageer op dit artikel