nieuws

Winter en staking krijgen schuld van uitlopen bouw Alexandrium III

bouwbreed

“De bouwstaking en de strenge vorst hebben ons bij de bouw van Alexandrium III parten gespeeld. We zetten alles op alles om toch rond de opleverdatum van 15 september klaar te zijn, maar het zal moeilijk worden.”

Voor Theo Steinebach, directievoorzitter NBM-Amstelland Bouw, krijgt de bouw van het megawinkelcentrum Alexandrium nog een staartje. In opdracht van projectontwikkelaar Mab uit Den Haag legt zijn bedrijf Nelissen Van Egteren Bouw Hoofddorp, onderdeel NBM-Amstelland Bouw, de laatste hand aan deze 60.000 vierkante meter grote meubelboulevard. De circa vijftig winkeliers pikken het echter niet dat de oplevering een maand naar achteren is geschoven. Zij dreigen in het Algemeen Dagblad van gisteren de aannemer en projectontwikkelaar met een claim van miljoenen guldens.

“Ik weet niks van een claim. We hebben alleen een contract met de projectontwikkelaar”, aldus Steinebach, die over de beruchte boeteclausule geen thuis geeft. “We zullen eerst maar eens een goed gesprek gaan voeren met Mab. Ik wil beslist niet gaan zwartepieten door onze onderaannemers weer de schuld te geven.”

Gewoon pech

De reactie van Mab op de vertraging is kort. “De aannemer is niet op tijd”, aldus Maarten van Buuren, poleider Alexandrium, die verder niet inhoudelijk op de zaak wil ingaan.

“Zij hebben gewoon pech. Overigens zijn de argumenten staking en vorst niet erg sterk, omdat ze weer andere voordelen hebben gehad, zoals weinig regendagen. Het is misschien nog op te lossen als er ploegen mensen bij worden gezet die 24 uur per dag werken en dat dan de gehele week.”

Reageer op dit artikel