nieuws

VVD wil vijfde baan Schiphol snel laten aanleggen

bouwbreed

Regeringspartij VVD vindt dat de vijfde baan van Schiphol er zo snel mogelijk moet komen. Dit is noodzakelijk om de enorme groei van de luchthaven te ke opvangen. Het kabinet moet dan ook de procedures versnellen, zo stelt VVD-woordvoerster Verbugt. Ze zal de kwestie in september aan de orde stellen als Tweede Kamer en kabinet praten over het Aanwijzingsbesluit Schiphol.

Het Kamerlid zei dat de ministers Jorritsma van Verkeer en De Boer van Milieu enkele jaren tijdwinst ke boeken door procedures over onder meer grondonteigening, inspraak en bestemmingsplan gelijktijdig te voeren. In het huidige kabinetsplan moet de vijfde baan in 2003 klaar zijn. Volgens Verbugt is dit gezien de expansie van de luchthaven veel te laat. Verkeer en Waterstaat verwacht dat Schiphol pas in 1999 met de aanleg van de vijfde baan kan beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels