nieuws

Rotterdam accepteert Erasmusbrug van bouwers CFE/MBG en Grootint

bouwbreed

De Erasmusbrug is opgeleverd en goed bevonden door de opdrachtgever, Gemeentewerken Rotterdam. “Er is gisteren een rapportage gemaakt en daarin zijn geen schokkende zaken vastgelegd”, laat Freek Meijer, pomanager Gemeentewerken Rotterdam, weten.

In een recordtijd, na de zomer 1993 is men begonnen, is door de Belgische aannemer CFE/MBG en haar Nederlandse partner Grootint gewerkt aan de bouw van de Erasmusbrug, die volgende week woensdag door de Koningin wordt geopend. Op dit moment vinden de laatste afwerkingen plaats en wordt er met de tram proef gereden over de brug.

De Bouwcombinatie Erasmusbrug, hierin hebben CFE/MBG en Grootint ieder een belang van 50 procent, hebben weliswaar een mooie brug gebouwd, maar financieel is het een ramp geworden. De uiterst scherpe aanneemsom van f. 138,6 miljoen – nummer twee (HBW, Dirk Verstoep en Voormolen) kwamen met een bedrag van f. 156,6 miljoen – en de complexiteit van het ontwerp hebben de ondernemingen parten gespeeld. Voor de vestiging van Grootint waar de brug is gemaakt valt het doek, omdat daar ook nog eens de malaise in de staalbouw op speelt.

Reageer op dit artikel