nieuws

Resultaat Geveke kwart gestegen

bouwbreed Premium

Het resultaat na belastingen van Geveke in het eerste halfjaar is met 25% en bedraagt nu f. 11,1 miljoen. Vorig jaar bedroeg dit f. 8,9 miljoen.

De omzet, nu f. 562 miljoen tegen f. 505 miljoen vorig jaar, is met 4% gestegen, waarvan 2% autonoom. In de verslagperiode werd een 75% verworven in Multitechnic. Daarnaast werd het 40% belang in Isotron uitgebreid tot 100%.

De omzet en bedrijfsresultaat van de van de grondverzetactiviteiten zijn verbeterd in 1996. In alle landen waar Geveke actief is, werd een hogere omzet gerealiseerd. De verbetering van het bedrijfsresultaat werd enigszins gedrukt door afboekingen op gebruikte machines in voorraad.

Over het tweede halfjaar verwacht de directie een tenminste gelijkblijvend resultaat bij een enigszins hogere omzet.

Reageer op dit artikel