nieuws

Openbare aanbesteding in Duitsland belicht

bouwbreed Premium

De Nederlands-Duitse Kamer van Koophandel uit Dusseldorf houdt op 2 oktober in hotel De Bilderberg in Oosterbeek een studiedag over openbare aanbestedingen in Duitsland.

Europese richtlijnen vormen de grondslag voor publieke inschrijvingen. Onder meer Duitsland heeft de procedure- en rechtsbeschermingsvoorschriften niet volgens EG-recht verwerkt. Daardoor bestaat er een conflict met de EC. Er doet zich om die reden rechtsonzekerheid omtrent het Duitse uitschrijvingsrecht voor.

De bijeenkomst gaat in op de opdrachten die moeten worden uitgeschreven en op de speelruimte en valkuilen in het publieke recht. Voorts krijgen de deelnemers te horen hoe ze zich tegen procedurefouten ke weren.

De inleiders behandelen tevens openbare inschrijvingen met betrekking tot dienstverleningen, de VOB/A en de VOL/A. Nadere inlichtingen verstrekt de Kamer van Koophandel via telefoon 0049-2114987201 en fax 0049- 2114920415.

Reageer op dit artikel