nieuws

Leidschendam tekent overeenkomst voor Leidschenveen

bouwbreed

Eind september ondertekent de burgemeester van Leidschendam de samenwerkingsovereenkomst met Wilma, het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten en Heijmans dochter BPL de samenwerkingsovereenkomst die moet leiden tot realisering van de Vinex-locatie Leidschenveen. Mabon tekent mee voor de ontwikkeling van het centrumgebied.

Inmiddels zijn drie architectenbureaus, te weten Roeleveld en Sikkes, Claus en Kaan en Verheijen, Verkoren en De Haan in opdracht van deze bouwers bezig met een verkavelingsplan voor de eerste wijk De Velden. Concrete bouwplannen voor in totaal 400 daar te bouwen woningen komen in november a.s. beschikbaar. In april volgend jaar kan dan met de bouw in dit deelgebied worden begonnen.

Dit najaar wordt bovendien een begin gemaakt met de stedenbouwkundige verkaveling voor het volgende deelgebied – Waterland- van circa 1400 woningen.

Uit een inventarisatie door het Stadsgewest Haaglanden blijkt een forse belangstelling voor het wonen in deze Vinex-locatie te bestaan.

Reageer op dit artikel