nieuws

‘Internationale’ grondprijzen in Amsterdamse kantoortuin

bouwbreed Premium

Amsterdam hanteert ‘internationale’ grondprijzen voor kantoorlocaties in de Zuid-as. Wie hier een kantoor wil vestigen betaalt voor de grond tussen f. 2000 en f. 2500 per vierkante meter.

Wie daarentegen een kantoor begint aan de IJ-oevers is f. 750 tot f. 1500 per vierkante meter kwijt. Een bedrijf dat kiest voor een vestiging in een van de regiogemeenten kan veel goedkoper uit zijn.

Zo verkoopt de gemeente Zaanstad grond voor kantoren voor f. 325 tot f. 400 per vierkante meter.

Dit blijkt uit het onlangs verschenen rapport ‘Tarieven voor het bedrijfsleven 1996’ van de gemeente Amsterdam. De ‘internationale’ prijzen “passen bij het streven om deze locatie (de Zuid-as) tot de toplocatie van het land te maken”, aldus het rapport.

Voor wat betreft kantoorlocaties is Purmerend de goedkoopste gemeente. Hier wordt grond verkocht f. 300 per vierkante meter.

Wat betreft de bedrijfsterreinen zijn de verschillen met Amsterdam minder groot. In het Westelijk Havengebied kan al een vierkante meter terrein worden gekocht voor f. 115.

In het goedkope Purmerend moet men hiervoor minimaal f. 150 neer leggen. Op het duurste bedrijfsterrein van Amsterdam doet een meter grond tussen f. 500 en f. 900 per vierkante meter.

Reageer op dit artikel