nieuws

Dordrecht bestudeert afgraven stortplaats

bouwbreed

De gemeente Dordrecht onderzoekt of het technisch, juridisch en financieel mogelijk is om stortplaats Crayestein-West af te graven. Het vrijkomende terrein kan dan gebruikt worden om de nabijgelegen rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de dringend benodigde uitbreidingsruimte te helpen.

Met de gemeente zoekt het zuiveringsschap al enige tijd gezocht naar een geschikte locatie. Probleem is dat het terrein dicht tegen het nationaal park De Biesbosch aanligt. Verder ligt het ingeklemd tussen het chemiecomplex van Dupont de Nemours, de rivier de Merwede en de stortplaats Crayestein West.

Waar het afval (vliegas, niet recyclebaar bouw- en sloopafval, staalgrit, saneringsgrond) van Craystein-West heengaat, staat nog niet vast. De iets verderop gelegen Derde Merwedehaven ligt voor de hand.

Over de Derde Merwedehaven kreeg de gemeente onlangs het verzoek van de provincie om die langer open te houden dan tot het jaar 2003, omdat het aanbod van afval achterblijft bij de prognoses. De gemeente heeft bij de opening van die stortplaats, in 1993, echter bedongen dat de enorme stort na tien jaar zou worden opgeleverd als recreatieterrein. Door die voorwaarde te stellen, kon de weerstand worden overwonnen tegen weer een stortplaats in het gebied.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels