nieuws

Bofill’s hand in Den Haag stukje bij beetje zichtbaar

bouwbreed

De tijden uit de Gouden Eeuw lijken in het Haagse langzaam maar zeker terug te keren. Waar nog niet zo lang geleden de residentie werd bestuurd, wordt nu met man en macht gewerkt aan de bouw van zo’n slordige 430 woningen. De Spaanse architect Ricardo Bofill is de geestelijke vader van het po.

De bouw van 80 luxueuze huurappartementen aan de Burgemeester Patijnlaan is inmiddels het verst gevorderd. Hillen en Roosen bouwt deze woningen die in een flauwe cirkel tegenover de locatie van het voormalig Haagse stadhuis staan. De appartementen worden in opdracht van Centraal Beheer gebouwd. De ruwbouw is al op een oor na geveld en met het metselwerk is een begin gemaakt. Het is juist dit metselwerk dat de typische neoclassicistische stijl van Bofill zo kenmerkt. Het stadhuis is gesloopt en het forse terrein wordt momenteel bouwrijp gemaakt.

Binnenkort zal hier met de bouw van 350 woningen worden begonnen. Verder behelst het omvangrijke bouwplan de realisering van zo’n 1200 vierkante meter kantoorruimte. De woningen worden in de vrije sector gerealiseerd en de huurwoningen zullen volgens de gemeente maandelijks zo’n f. 1300 opbrengen.

Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel