nieuws

Bedrijventerrein rond Clauscentrale

bouwbreed

Rond de Clauscentrale in Maasbracht wordt 29 ha grond geschikt gemaakt als bedrijventerrein. De provincie, de gemeenten Haelen en Maasbracht en de Electriciteits Produktiemaatschappij Zuid-Nederland (EPZ) willen hier bedrijven vestigen voor milieu- en energietechnologie.

Het terrein komt vrij omdat de kolengestookte Maascentrale per 1 januari 1997 dicht gaat en definitief wordt afgezien van de bouw van een vuilverbrander op het terrein.

De toekomst van de gasgestookte Clauscentrale is echter nog onzeker. Na modernisering zou deze centrale nog twintig jaar in bedrijf ke blijven. Niet duidelijk is nog of EPZ hiervoor gelden beschikbaar stelt. Maar de ontwikkeling van het bedrijventerrein wordt hierdoor niet afgeremd.

Reageer op dit artikel