nieuws

Alpinvest en Parnib jagen op eigenaar van failliete bouwer PDG

bouwbreed

Twee Nederlandse participatiemaatschappijen zijn geinteresseerd in de Belgische Limburgse Participatiemaatschappij (LPM). De Belgische regering wil LPM privatiseren. De participatiemaatschappij kwam onlangs in het nieuws vanwege het faillissement van een van haar deelnemingen, de aannemer Pieters – De Gelder (PDG).

Alpinvest, die een internationale expansie nastreeft, heeft het “dossier LPM” al opgevraagd, zo bevestigde een woordvoerder. Ook concurrent en NIB – dochter Parnib zou interesse hebben.

Alpinvest heeft inmiddels bij de privatiseringsbegeleider Generale Bank de stukken over LPM opgevraagd. “Het is afwachten wat we in de boeken aantreffen.” Alpinvest die op haar beurt begin volgend jaar zelf door de Nederlandse staat wordt geprivatiseerd, vindt Belgie belangrijk. Het is tenslotte een buurland. “We streven naar een internationale expansie”, aldus de zegsman.

LPM investeert vooral in Belgisch Limburg. Door middel van het nemen van aandelenbelangen wil de durfkapitaalleverancier de bedrijvigheid in die streek stimuleren. Inmiddels bezit LPM 36 belangen met een totale waarde van omgerekend f. 120 miljoen. PDG ging begin augustus op de fles nadat LPM besloot de kraan dicht te draaien. Om het bouwbedrijf weer enige levenskansen te bieden was minimaal BF 150 miljoen nodig.

Reageer op dit artikel