nieuws

WOV-order goed voor aandeel Heijmans, maar Bam staat stil

bouwbreed Premium

De mega-order voor Heijmans echoot nog na op de Amsterdamse Effectenbeurs. Het aandeel is over twee beursdagen bijna f. 12 meer waard geworden.

Heijmans Beton- en Waterbouw is leider de Combinatie Middelplaat Westerschelde (KMW) die voor f. 1,6 miljard een verbinding onder de Westerschelde mag gaan aanleggen. Op de lokale markt stoof maandag kort na opening van de beurs Heijmans f. 6,10 verder vooruit naar f. 161. De bouwer wordt door handelaren zeer koopwaardig geacht. Vrijdag steeg het aandeel al bijna f. 6 naar f. 154,90. Een andere deelnemer in KMW, de Koninklijke Bam Groep, profiteert nauwelijks van de order. Het aandeel steeg maandag met slechts 20 cent tot f. 101,20. Bam heeft net als Heijmans een belang van 16,66 procent in het consortium. Oorzaak is mogelijk gelegen in het feit dat de aannemer uit Bunnik zich nauwelijks profileert buiten het consortium. Dezelfde terughoudendheid speelt de onderneming parten bij de bouw van Arena in Amsterdam. Ballast Nedam heeft de gehele pr naar zich toegehaald, terwijl Bam een gelijkwaardig deel in het bouwconsortium heeft.

Reageer op dit artikel