nieuws

Vorst drukt winst van Ballast Nedam

bouwbreed

De uitzonderlijk lange vorstperiode heeft bouw- en baggerconcern Ballast Nedam opgebroken. Het vorstverlet zorgde er mede voor dat de nettowinst in het eerste halfjaar met f. 7 miljoen terugliep tot f. 32 miljoen. Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening bedroeg in deze periode f. 33 miljoen, tegenover f. 43 miljoen in het eerste halfjaar van 1995.

De kou was niet de enige spelbreker. Ballast Nedam moest ook nieuwe projecten later starten dan voorzien, onder meer in Saoedi-Arabie. Ook hebben oplopende kosten om vaste opleverdata van bouwwerken te ke nakomen, hun uitwerking gehad.

Mede als gevolg van verrichte acquisities steeg de omzet in de eerste zes maanden van 1996 met f. 225 miljoen tot f. 1498 miljoen. Vooral de overname van het Britse bouwbedrijf Wiltshier droeg hieraan bij. Dit bedrijf leverde het afgelopen semester geen bijdrage aan de nettowinst.

De orderportefeuille is met f. 4,1 miljard goed gevuld. Eind vorig jaar zat er nog voor f. 2,7 miljard aan opdrachten in het boek.

Ballast Nedam verwacht voor geheel 1996 de winst van vorig jaar ( f. 92,1 miljoen) te ke benaderen. De omzetgroei zal ook in het tweede semester aanhouden. De directie van de onderneming blijft bij de eerder gedane uitspraak dat ze rekent op een geleidelijke winstgroei na 1996. Daarbij verwijst ze naar de stand en de kwaliteit van de orderportefeuille.

Reageer op dit artikel