nieuws

Raad Beek steunt Van Goethem

bouwbreed Premium

Burgemeester Albert van Goethem van Beek hoeft zijn Advies BV niet op te doeken, mag commissaris blijven van de luchthaven Maastricht-Aachen en de portefeuille Financien van Beek blijven beheren. Een grote meerderheid van de raad verwierp de motie van de oppositiepartij Progressief Beek.

Die partij wilde dat de gemeenteraad de conclusies van de onderzoekcommissie inzake laakbaar handelen van de burgemeester in de affaire rond de noodlijdende Limburgse Woningstichting WBL zou overnemen.

In tegenstelling tot de Tweede Kamer nam de meerderheid in de raad deze conclusie niet over. Beek wacht nu het antwoord van de minister van Binnenlandse Zaken af. Kamerlid Varma van Groen Links heeft de minister verzocht Van Goethem op het matje te roepen.

Reageer op dit artikel