nieuws

Methacrylaat vervangt styreen in ankercapsules

bouwbreed Premium

Upat Bevestigingstechniek BV te Leusden introduceert ankercapsules en een spuitanker, waarbij het styreen is vervangen door methacrylaat. De reden is, dat styreen een prikkelende geur heeft tijdens de verwerking. Daarom heeft Upat in haar laboratorium te Emmendingen in Duitsland gezocht naar een alternatief voor styreen.

Volgens Upat is methacrylaat een geschikte en absoluut veilige vervanger voor styreen. Het materiaal zorgt voor een gelijkmatige en snelle uitharding van de vloeibare vinylhars rond het anker, nadat het is aangebracht in het boorgat. De styreenvrije ankercapsules zijn de UKA 3, UMV Multicone en de UES inslagcapsule.

Ook het spuitanker UPM 33 wordt zonder styreen geleverd. De capsules worden verpakt in een kartonnen doos, die gerecycled kan worden. Het spuitanker UPM 33 wordt geleverd in een afsluitbare koker voor meermalig gebruik.

Links de Upat ankercapsules (met drie sterren) in de nieuwe kartonnen verpakking. De oude verpakking van polystyreen (rechts) zal geleidelijk verdwijnen.

Reageer op dit artikel