nieuws

Jeruzalem heeft ‘muurhotel’

bouwbreed

Het Dan Pearl-hotel in Jeruzalem vormt welbeschouwd een lijn met de ‘muur van de oude stad’. Eldar Sharon ontwierp het in opdracht van de Amerikaanse ontwikkelaar Samuel Draiman. Het onlangs geopende hotel staat op de resten van het vroegere Past-hotel. De kosten voor het po bedroegen zo’n f. 51 miljoen.

De tijdelijke residentie telt 40 standaardkamers, 43 suites en drie zogenoemde presidential suites. Draiman kocht de grond in 1970 en kreeg in 1990 een bouwvergunning. Het vroegere Past-hotel kwam na de onafhankelijkheidsoorlog van 1948 op de rand van het niemandsland tussen Jordanie en Israel te staan. Nadat Israel in 1967 met de Zesdaagse Oorlog de Oude Stad veroverde besloot de gemeente Jeruzalem het hotel te slopen. Dan Pearl is het tiende hotel van de Dan Hotels-keten in Israel. De totale waarde van de groep beloopt zo’n f. 595 miljoen.

Reageer op dit artikel