nieuws

In Gorcums centrum wordt f. 100 miljoen geinvesteerd

bouwbreed Premium

In het oude stadscentrum van Gorinchem wordt de komende jaren f. 100 miljoen geinvesteerd. Burgemeester P. IJssels en J.A. Holleman van de Raad van bestuur van Ballast Nedam hebben daartoe een overeenkomst getekend. Die betreft een integrale ontwikkeling van het Kazerneplein en het Den Haan-terrein.

Onder het Kazerneplein komt een ondergrondse openbare parkeergarage met ongeveer 400 plaatsen. Daarboven worden winkels, kantoren en 90 koopwoningen gebouwd. Op het Den Haan-terrein zijn 155 koopwoningen gepoeerd op een overdekte prive parkeergarage. Het plan is ontworpen door de Zweedse architect Ralph Erskine en sluit volgens Ballast Nedam in schaal en vormgeving aan op het oude centrum. Veel woningen op het Den Haan-terrein krijgen uitzicht over de Merwede. De woningen van het Kazerneplein gaan tussen de f. 200.000 en f. 300.000 kosten, die op het Den Haan-terrein meer dan f. 250.000. Ballast Nedam Poontwikkeling heeft de plannen ontwikkeld. Ze worden uitgevoerd door Ballast Nedam IGB, Ballast Nedam Woningbouw en Ballast Nedam Grond en Wegen. Op beide locaties moet de grond worden gesaneerd. Dat doet Ballast Nedam Milieutechniek. De bouw op het Kazerneplein begint medio 1997 en op andere terrein in 1999. De poen moeten in 2002 gereed zijn.

Reageer op dit artikel