nieuws

IHC Caland in trek bij Amerikaanse beleggers

bouwbreed

Met name institutionele beleggers uit Nederland en de Verenigde Staten hebben interesse getoond in de nieuwe aandelen die IHC Caland uitgeeft. De emissie is ruim overtekend, zo heeft de bouwer van schepen, baggervaartuigen en offshorematerieel laten weten. Op de Amsterdamse effectenbeurs realiseert de onderneming al enkele jaren een hoge, continue koerwinst.

De uitgifteprijs van de aandelen is vastgesteld op f. 83,50, overeenkomstig de slotkoers woensdag op de Amsterdamse effectenbeurs. In totaal zijn bijna 2,4 miljoen aandelen uitgegeven, zodat IHC Caland circa f. 200 miljoen ophaalt. Het uitstaande kapitaal aan aandelen is door de emissie uitgebreid met bijna 10 procent.

IHC Caland wil het opgehaalde kapitaal gebruiken voor de bouw en exploitatie van drijvende produktie- en opslagsystemen, die op lange-termijnbasis aan oliemaatschappijen worden verhuurd. De onderneming uit Schiedam is marktleider voor de bouw en verhuur van deze zogenoemde FPSO’s en FSO’s.

Reageer op dit artikel