nieuws

ICIS wil in 2000 internationaal geaccepteerd zijn

bouwbreed

De International Construction Information Society (ICIS) streeft ernaar in het jaar 2000 de internationaal geaccepteerde bron te zijn van kennis over het vastleggen van bouwinformatie. Dat heeft ICIS besloten tijdens een bijeenkomst te Sydney in Australie.

ICIS is het samenwerkingsverband van organisaties, die zich bezighouden met het ordenen van bouwinformatie. Het initiatief is ontstaan vanuit de Nederlandse besteksorganisatie Stabu te Ede. De leden van ICIS zijn van plan gezamenlijk ‘international construction information classification tables’ te ontwikkelen, afgestemd op ISO-Step en andere internationale afspraken. Als deze classificatie er eenmaal is, wordt het gemakkelijker om bouwinformatie over de hele wereld uit te wisselen.

Reageer op dit artikel