nieuws

Friesland krijgt

bouwbreed Premium

geen snelweg

Het gedeelte Nijega-Leeuwarden van rijksweg 31 (Leeuwarden-Drachten) wordt omgebouwd tot 2×2-strooks autoweg met ongelijkvloerse aansluitingen. Het wordt geen snelweg omdat het ministerie van V en W geen extreme verkeersdrukte verwacht. De verdubbeling van het weggedeelte bevordert de economische ontwikkelingen in de regio. Dit staat in het standpunt Rijksweg 31 dat minister Jorritsma aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Naast de verdubbeling wordt verder het klaverblad Ureterpvallaat (de aansluiting van rijksweg 31 op rijksweg 7) uitgebreid met een vierde kwadrant. In de kruising van de rijksweg met het Langdeel komt een aquaduct. De kruising met het Prinses Margrietkanaal, de Fonejachtbrug, wordt een vaste brug en zal worden verhoogd tot een doorvaarthoogte van ongeveer 9,40 meter. De kosten van het totale po worden geraamd op f. 117 miljoen.

Reageer op dit artikel