nieuws

Woud van Liebherr-kranen voor Berlijns beurscomplex

bouwbreed Premium

Met bijna een verdubbeling van het bestaande hallenoppervlak van het beurscomplex Messe Berlin tot ca. 160.000 m2, vormt de uitbreiding van dit tentoonstellingscentrum een van de grootste bouwplaatsen in Duitsland. De bouwactiviteiten ervan zullen duren tot medio 1999.

De locatie van het beursterrein valt niet moeilijk te vinden daar een deel van de skyline van de Duitse hoofdstad wordt bepaald door een woud van Liebherr bouwkranen. Niet minder dan twaalf torendraaikranen uit de EC- en EC-H-lijn zijn hier voor het omvangrijke materiaaltransport ingezet. De Liebherr EC-kranen onderscheiden zich door gunstige transportkosten en snelle montage mogelijkheden vanwege een gering aantal complete bouwgroepen. De kranen zijn toegerust met een complete kraankop waarin alle belangrijke elementen van de machine zijn samengebracht.

Op basis van het Liebherr bouwdoossysteem ke de EC kranen worden gecombineerd met componenten uit de EC-H- en HC- lijn. In het kraansysteem EC-H zijn de pluspunten van de Economic-kranen en universele HC-kranen verenigd. De afzonderlijke machinecomponenten ke in montagevolgorde worden getransporteerd en samengebouwd. Waar mogelijk werden in Berlijn de kraanhoofdgroepen in een transport samengebracht, zodat de transportcolli gelijktijdig de montage onderdelen vormden. Alle nieuwere Liebherr torendraaikranen op deze bouwplaats zijn uitgerust met geluidgedempte en warmte-geisoleerde cabines. Het bedieningstableau voor alle kraanfuncties is in de bedieningsstoel geintegreerd. Het elektronisch Monitorsysteem is heel direct in het zicht van de kraanmachinist, links voor in de cabine, opgesteld. Dit automatisch werkende besturings- en bewakingssysteem is in staat de verschillende kraanfuncties afzonderlijk of gezamenlijk te besturen.

Reageer op dit artikel