nieuws

Weinig belangstelling voor huurwoningen in Venlo-Zuid

bouwbreed

In het stedelijke uitbreidingsplan Venlo-Zuid loopt de animo voor de bouw van huurwoningen sterk terug. Door de lage rentestand blijken koopwoningen meer in trek. Steeds meer bouwplannen in de huursector worden geschrapt, of door de poontwikkelaars omgezet in koopwoningen.

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds ziet onder andere af van de bouw van 92 huurwoningen. Ruyters Vastgoed en Wilma Vastgoed nemen het po over onder voorwaarde dat zij koopwoningen mogen bouwen. Het Abp gaat tevens 31 huurappartementen in een van de wee woontorens omzetten tot koopwoningen. Elders in Venlo-Zuid staan nieuwe blokken huurhuizen leeg.

Woningstichting Onze Woning wordt geconfronteerd met leegstand in de duurdere huursector. De woningstichtingen spraken onlangs hun bezorgdheid uit over het hoge bouwtempo. Op aandrang van de Woningstichtingen Venlo-Blerick en Onze Woning houdt de gemeente Venlo een woningbehoefte-onderzoek.

Reageer op dit artikel