nieuws

Stichting Arbouw verdient Arbo Unie-prijs

bouwbreed

Directeur L. Akkers van de stichting Arbouw heeft woensdag de Arbo Unie-prijs, een plastiek en een bedrag van f. 5000 in ontvangst genomen “vanwege de verdienste op het gebied van arbozorg in de preventieve sfeer”. De Bedrijfsgezondheidsdienst Wegvervoer kreeg eveneens deze jaarlijks uit te reiken prijs toebedeeld.

Met de toekenning van deze prijs, ingesteld door de grootste arbodienst in Nederland, heeft men de voorbeeldfunctie van deze instellingen willen onderstrepen. De effectiviteit van acties en programma’s worden namelijk waar mogelijk branchebreed aangeboden.

De jury onderstreepte met de toekenning “het belang van de inspirerende voortrekkersrol, die beide organisaties vervullen bij de geintegreerde aanpak van de bevordering van veiligheid, gezondheid en welzijn in de bouw en wegvervoer”.

De stichting Arbouw, opgericht door werkgevers- en werknemers in de bouwnijverheid, ontwikkelt normen, modellen en instrumenten op het gebied van de arbeidsomstandigheden in de bouwnijverheid en draagt zorg voor adequaat voorlichtingsmateriaal. Arbouw ziet ook toe op de uniformiteit van dienstverlening door arbodiensten en bewaakt de kwaliteit en kosten.

Reageer op dit artikel