nieuws

Sigarendoos

bouwbreed

De tijd dat aannemers hun calculatie op de achterkant van een sigarendoos deden, ligt ver achter ons. Geen klant accepteert dat meer. De Belastingdienst wekt op zijn minst de indruk deze methode te hebben overgenomen waar het gaat om claims op basis van de Wet ketenaansprakelijkheid. Zoals wij gisteren schreven is een claim van de Belastingdienst opgelopen van zo’n f. 4 miljoen tot f. 76 miljoen.

Aannemers zijn best bereid om aansprakelijkheidstellingen van de fiscus en de bedrijfsverenigingen te aanvaarden. Maar een vernegentienvoudiging van de oorspronkelijke claim is natuurlijk te dol. Daarmee schiet de Belastingdienst de bedoeling van de wetgever wel heel erg ver voorbij.

Nog erger is dat de Belastingdienst niet in staat bleek aan te ke geven hoe men aan die f. 76 miljoen is gekomen. Blijkbaar was de relevante sigarendoos in het ongerede geraakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels