nieuws

Proeven met middel tegen iepziekte

bouwbreed Premium

Heidemij Realisatie Bomendienst gaat in Lelystad, Dronten en Emmeloord experimenteren met Alamo, een bestrijdingsmiddel tegen iepziekte. De resultaten van de proeven moeten eind dit jaar op tafel liggen.

Het Amerikaanse produkt is het eerste middel dat zowel een preventieve als curatieve (genezende) werking heeft. Het middel is in Nederland nog niet wettelijk toegelaten.

In Nederland gingen de afgelopen jaren duizenden iepen dood als gevolg van de iepziekte. Deze wordt verspreid door een kleine kever. Heidemij introduceerde in 1992 nog samen met de Universiteit van Amsterdam het preventieve bestrijdingsmiddel Dutch Trig. Het bijzondere aan Alamo is echter dat het ook werkt bij reeds licht aangetaste bomen.

Reageer op dit artikel