nieuws

Lancier kabelploeg KV 19 legt leiding tot diepte van 1,50 m

bouwbreed Premium

Onder de type-aanduiding KV 19 heeft Lancier een nieuwe fibrerende kabelploeg gelanceerd geschikt voor het leggen van leidingen met diameters tot maximaal 160 mm. Met de achter een bulldozer gehangen en hydraulisch in hoogte instelbare ploeginrichting zijn werkdiepten tot 1500 mm mogelijk. Behalve voor kunststof waterleidingbuis is de VB 19, mits uitgerust met de juiste kabel invoeruitrusting ook geschikt voor het leggen van telefoonkabels, hoogspanninskabels en gasleidingen. Een 172 kW dieselmotor levert hier voldoende vermogen om ook onder zware terreinomstandigheden kabels en leidingen tot diepten van 1000 – 1200 mm over langere afstanden in een werkgang te leggen. Volgens Lancier zou de machine ook over korte trajecten economisch zijn in te zetten.

Alle bodembestanddelen die met het zware fibrerende ploegblad in aanraking komen worden als gevolg van de krachtige trilbeweging gebroken en tot een gladde kabelsleuf gevormd.

Rationele legmethode van ondergrondse leidingen tot 160 mm met behulp van de Lancier KV 19 kabelploeg. De in hoogte hydraulisch instelbare ploeg bereikt een snijdiepte van maximaal 1500 mm.

Reageer op dit artikel