nieuws

Istanboel bouwt verder aan sneltramnet

bouwbreed Premium

Terwijl in Nederland het openbaar vervoer het lijkt af te leggen tegen de auto, bestaande dienstregelingen worden ingekrompen en plannen voor spoor- en tramlijnen de papieren fase nauwelijks lijken te passeren, worden in Turkije grote vorderingen gemaakt bij de aanleg van nieuwe tramlijnen. Zo kent het oude centrum bij de Blauwe Moskee, de Aya Sofia en de Bazar nu een autovrije zone, waar een sneltramlijn vrij baan heeft. Een hele ommekeer in een stad, die rond het spitsuur volledig verstopt is door het vele autoverkeer in de smalle straatjes en de tram sinds het opheffen van het stadsnet in de jaren ’60 een gepasseerd station leek.

Op dit moment wordt de lijn doorgetrokken over de Kennedy Caddesi (zie foto), waar de vele boten vertrekken voor trips over de Bosporus en de Zee van Marmara. Het is de bedoeling dat de tram via de Galatabrug de Gouden Hoorn zal oversteken en verder zal voeren naar de wijk Beyoglu.

Reageer op dit artikel