nieuws

Investeringen in de industrie lopen op

bouwbreed Premium

Ondernemers in de industrie verwachten dit jaar 6% meer te investeren dan vorig jaar. De stijging zal zich zowel bij kleine als grote bedrijven voordoen. Dat blijkt uit een steekproef van het CBS onder industrielen.

Het CBS ondervraagt ondernemers tweemaal per jaar, in de lente en in de herfst, over hun verwachtingen. In het afgelopen najaar waren de ondervraagden nog aanmerkelijk somberder over de economie: toen voorzagen zij voor 1996 nog een daling van de investeringen met 2%. De toename van de investeringen is vooral te verwachten in de voedings- en genotmiddelenindustrie: daar is een stijging van 22% voorzien. De metaal- en elektrotechnische industrie gaat juist 10% minder investeren ten opzichte van vorig jaar.

Reageer op dit artikel