nieuws

ICE richt zich op trillingvrije markt

bouwbreed Premium

ICE BV Almere, producent van trilblokken en aggregaten komt naar de TKD met onder meer een serie variabel moment trilblokken. Dit type blok onderscheidt zich door een trillingvrije aan- en uitloop die wordt verkregen door het verhogen of verlagen van het excentrisch moment.

De trilblokken uit deze R.F- serie zijn met name ontwikkeld voor het uitvoeren van heiwerk in trillinggevoelige omgeving. Het intrillen van stalen damwand naast of in de directe omgeving van bijvoorbeeld historische panden vormt met dit type blok geen probleem. Tijdens de TKD is een 80 tons Liebherr kraan van Busker BV uitgerust met een ICE 23 RF trilblok. Het motorvermogen van deze kraan zal worden benut voor de aandrijving van dit trillingvrij blok dat een slagkracht levert van 135 ton.

Een andere lijn vormen de ICE aanbouwblokken, op de markt bekend als de ICE B-serie. Gedemonstreerd wordt naast de standaard versie een nieuw type blok met z.g. kantelkop. ICE vervaardigt sinds 1977 reeds een breed programma trilblokken die wereldwijd worden verkocht en verhuurd. Het produktieprogramma omvat naast de R.F-. en aanbouwblokken ook normale-, hoogfrequente- en tandemtrilblokken. Een produkt van geheel andere aard is een in samenwerking met TNO ontwikkeld meetsysteem voor toepassing bij trilwerkzaamheden. Met dit systeem zijn waarden als werkdruk, frequentie, excentrisch moment, slagkracht en trillingen tijdens het proces vast te leggen. De gegevens zijn op display in de cabine af te lezen maar ook in het geheugen van een PC op te slaan en in later stadium uit te printen.

Reageer op dit artikel