nieuws

Hitachi met nieuwe mobiele graafmachines en compacte lijn

bouwbreed

Hitachi Construction Machinery (Europe) BV uit Oosterhout is in Wezep aanwezig met een indrukwekkende serie, voor Nederland nieuwe, grondverzetmachines. Hieronder bevinden zich twee nieuwe Fiat Hitachi mobiele graafmachines die binnen de Vamil-regeling vallen. Daarnaast zal op de presentatie van dealer Blaauw een indruk worden gegeven van de nieuwe Fiat Hitachi Compact Line.

Naast de voor Nederland nieuwe machines toont men nog de FR 130-2 en FR 160-2 wielladers. Beide machines zijn al wat langer op de markt en geheel vrij van kinderziekten. Bij Hitachi verwacht men dat de samenwerking met TCM voor de modellen die in de toekomst zullen komen verdere vruchten zullen afwerpen. Nog een ‘oude’ bekende op de Hitachi-stand is de FH 200 LC-3, de koploper uit de Fiat Hitachi-reeks.

De grootste belangstelling zal echter uitgaan naar de nieuwe mobiele graafmachines Fiat Hitachi FH 130 W-3 en de FH 150W-3. Beide machines zijn ontworpen door dezelfde Japanse constructeur die verantwoordelijk is voor de EX 60WD en de EX 100WD, dit in samenwerking met Fiat Hitachi research in Turijn.

Nieuw voor Nederland is ook de FH 330 LC-3. Deze hydraulische graafmachine is de opvolger van de FH 300 LC-2. De nieuwe machine heeft als kracht bron de 9,83 liter Isuzu 6SD1T motor die een vermogen oplevert van 162 kW (220 pk). Niet alleen is dit 10% meer dan die uit de 2-serie maar bovendien heeft deze motor een beduidend hoger koppel hetgeen betekent dat in de economy-stand deze machine de meeste werkfunkties aan kan. Dit resulteert dan weer in een lager brandstofverbruik, een lagere emissie en langere levensduur.

Nog een nieuwe, of verbeterde, graafmachine is de 46 ton zware FH450 LCH-3. Deze machine is uitgerust met de nieuwe Isuzu 6RB1T motor, die een vermogen levert van 220 kW (300 pk) bij 2000 omw/min. Deze machine kan werken met bakken van een inhoud van 1,66 tot 2,26 m3. De machine is voorzien van een elektronische controle op de, originele Japanse, pompen hetgeen een duidelijke rendementsverbetering oplevert ten opzichte van de vorige modellen.

Mobiele graafmachines

Onder de type-aanduidingen FH 130W-3 en FH 150W-3 introduceert Fiat Hitachi twee nieuwe mobiele graafmachines.

De FH 130W-3 heeft een eigen gewicht van 13.850 kg. De graafmachine is nu uitgerust met een Cummins 4BT 3.9C turbogeladen vier cilinder dieselmotor met directe inspuiting. Deze motor levert een vermogen van 64 kW (86 pk) bij 2100 omw/min. Nog een bijzonderheid voor dit soort Hitachi-machines is dat de hydrauliek uitgevoerd is met behulp van Rexroth-componenten.

De machine komt tot een rijsnelheid van 0 tot maximaal 32 km/uur. De machine kan werken met graafbakken met een inhoud van 0,23 tot 0,74 m3.

De nieuwe mobiele graafmachine FH150W-3 heeft een bedrijfsgewicht van 15.800 kg. Voor het motorisch vermogen zorgt in deze machine een turbogeladen zes cilinder dieselmotor van het merk Cummins, type 6BT 5.9C. met directe inspuiting. Deze motor levert een vermogen van 90 kW (121 pk) bij 2100 omw/min.

Ook in deze graafmachine zal men Rexroth hydrauliek aantreffen. Opmerkelijk aan deze machine is de kleine draairadius van de bovenwagen die 2.080 mm bedraagt. De rijsnelheid van deze machine bedraagt 0 tot 32 km/uur. De FH 150W-3 kan werken met graafbakken met een inhoud van 0,25 tot 0,93 m3.

Compact Line

Op de inzending van Fa. de Blaauw wordt een overzicht gegeven van de Compact Line van Fiat Hitachi. De Blaauw is een van de 11 dealers die deze lijn in Nederland zullen brengen.

Om een zo compleet mogelijk pakket grondverzetmachines aan te ke bieden komt Fiat Hitachi nu met hun Compact Line. Deze lijn omvat graaflaad-combinaties, midi-graafmachines, mini-graafmachines, schrankladers en mini wielladers.

De serie graaflaad-combinaties omvat vier types die in motorvermogen varieren van 79 tot 98 pk en in bedrijfsgewicht van 8100 tot 8400 kg.

De mobiele midi-graafmachines kennen een lijn van vier stuks die in eigen gewicht varieren van 6100 tot 11600 kg en in motorvermogen van 76 tot 98 pk.

De lijn mini-graafmachines omvat zes verschillende types. De vermogens liggen tussen de 17,5 en 36 pk terwijl de eigen massa’s varieren van 1450 tot 4550 kg.

De lijn schrankladers bestaat uit vijf machines welke varieren in bedrijfsgewicht van 2007 tot 3120 kg. De motorvermogens lopen van 30 tot 60 pk.

De mini-wielladers serie tenslotte bestaat uit drie modellen met bedrijfsgewichten van 1450, 4460 en 4910 kg. De motorvermogens zijn respectievelijk 22, 40 en 57 pk. De capaciteiten van de laadbak zijn respectievelijk 0,25, 0,60 en 0,80 m3.

De nieuwe mobiele graafmachine van Fiat-Hitachi, de FH 130W-3, heeft nu een Cummins motor met een vermogen van 64 kW en is uitgerust met Rexroth hydrauliek.

Reageer op dit artikel