nieuws

Heijmerink mag toch Hooge Marinier gaan bouwen

bouwbreed

Aannemer Heijmerink kan beginnen met de bouw van de Hooge Marinier in Rotterdam. De activiteiten van deze TBI Bouw-onderneming werden begin dit jaar stilgelegd, omdat de gemeente een procedurefout had gemaakt. Heijmerink moest toen op last van de rechter onmiddellijk stoppen met het maken van de fundering.

Omwonenden vechten al jaren tegen de bouw van deze zeventien verdieping tellende toren, die in totaal 151 appartementen en een parkeergarage bergt. Door deze hoogte zou de waarde van de panden in de omgeving dalen door de schaduwwerking. Bewoners hebben al gezegd desnoods door te gaan tot de Hoge Raad.

Eerder dit jaar had de commissie Ruimtelijke Ordening al groen licht gegeven voor de bouw van de Hooge Marinier, die naast de gemeentelijke bibliotheek in het centrum van de Maasstad zal verrijzen. Heijmerink heeft het po doorverkocht aan Patrimoniums Woningstichting.

Reageer op dit artikel