nieuws

Gouda krijgt geld voor restaureren van stadhuis

bouwbreed

De gemeente Gouda krijgt f. 1,9 miljoen van het rijk voor de restauratie van haar stadhuis. Dat heeft staatssecretaris Nuis van Cultuur toegezegd.

Gouda wachtte al sinds december vorig jaar op deze toezegging van Nuis. Door het uitblijven van de financiele steun van het Rijk voor het opknappen van het stadhuis, was de armlastige gemeente genoodzaakt het gehele benodigde bedrag van f. 3,2 miljoen te reserveren in de meerjarenbegroting. Dit ging ten koste van andere hoognodige restauratiepoen van bekende gebouwen, zoals de Gouwekerk.

Het bedrag dat Gouda van het Rijk krijgt, komt overeen met het bedrag waar de stad volgens de subsidieregels recht op heeft. De restauratie van het stadhuis, waarmee september 1995 een begin werd gemaakt, zit in een afrondende fase. De opbrengst van de verschillende acties en giften rond de restauratie van het Goudse stadhuis, zo’n 120.000 gulden, wordt besteed aan het opknappen van de klokkenstoel in de toren van het stadhuis.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels