nieuws

GINAF Trucks pakt flink uit op TKD

bouwbreed Premium

GINAF Trucks BV uit Veenendaal zal met een loodzware delegatie bouwvoertuigen op de TKD verschijnen. Dit jaar zullen negen typen bouwtrucks worden gedemonstreerd en/of gepresenteerd. Hierbij neemt het Veenendaalse bedrijf zich voor de te demonstreren ‘niet kinderachtig’ te beladen om aan te tonen dat in het zware terrein de Ginaf’s hun mannetje meer dan staan.

Zo komt Ginaf met zijn gehele programma 10 x 8 dat uitgerust is met de DAF WS 315 motor van 315 kW (428 pk). Dit programma bestaat uit de G5447 met HPVS met standaard starre banden en 47 ton wettelijk GVW en 33.200 kg wettelijk bruto laadvermogen. De G5450 met HPVS heeft standaard een starre tandem en aangedreven voorassen van 11,5 ton wettelijk. De truck heeft een wettelijk GVW van 50 ton en een wettelijk bruto laadvermogen van 36.200 kg. Tenslotte uit deze serie de G5450-S met HPVS, ‘wide-spread’ tandem met EVS gestuurde achteras. Deze truck heeft een wettelijk GVW van 50 ton en een wettelijk bruto laadvermogen van 36.000 kg.

HPVS/EVS

Naast het programma 10 x 8 komt Ginaf nog met een hele serie voertuigen welke zijn uitgerust met HPVS en EVS-gestuurde achteras.

De G4446-S is een volaangedreven vierasser met ‘wide-spread’ tandem en aangedreven voorassen van 11,5 ton. Hij heeft een wettelijk GVW van 46 ton en een wettelijk bruto laadvermogen van 33.400 kg. Bij de uitgekiende kipperopbouw kan het wettelijk draagvermogen van beide voorassen van deze 8 x 8 vrijwel volledig worden uitgenut.

De M4345-S heeft een 8 x 6 uitvoering met een hefbare tweede as en ‘wide spread’ tandem achteras. De aangedreven eerste as heeft 11,5 ton wettelijk. Het wettelijk GVW bedraagt 44,5 ton en het wettelijk bruto laadvermogen is 32.190 kg. Deze truck is de enige 8 x 6 op deze markt en vertegenwoordigd met zijn ‘denkend’ veer- en stuursysteem iets bijzonders op het gebied van chassistechnologie. Binnen bepaalde perken kan deze 8 x 6 in de lengterichting kippen op talud.

De M4243-S 8 x 4 heeft een DAF motor van 295 kW. Het wettelijk GVW bedraagt 43 ton en het wettelijk bruto laadvermogen is 32.200 kg. Door dit hoge laadvermogen vindt deze wendbare 8 x 4 truck toepassing in het gehele inzetgebied zoals kipper-, container-, mixer-, asfalt-, bulk- en divers bouwstoffentransport.

De 6 x 6 M3335-S heeft een aangedreven vooras van 11,5 ton wettelijk, een wettelijk GVW van 34,5 ton en een wettelijk bruto laadvermogen van 24.900 kg.

De M3233-S is een 6 x 4 uitvoering met een DAF motor van 295 kW. Deze truck heeft een wettelijk GVW van 33 ton en een wettelijk bruto laadvermogen van 23.860 kg.

Special M2222

De inzending van Ginaf wordt gecompleteerd door een wel heel speciaal voertuig, de M2222 ‘Special’ die zich inmiddels internationaal in een grote belangstelling mag verheugen gezien zijn unieke prestaties in zwaar terrein. Deze truck is door Machinefabriek A.P. van den Berg opgebouwd tot mobiele sondeerinstallatie waarbij de truck voorzien is van een hydraulisch uitschuifbaar rupsonderstel. Dit rupswerk heeft een lengte van 3,75 meter waardoor deze 4 x 4 truck moeiteloos sloten tot een breedte van twee meter kan nemen en in het werk geheel om zijn as kan draaien.

Reageer op dit artikel