nieuws

Directeur-eigenaren moeten uit vrijwillige verzekering

bouwbreed

Directeur-eigenaren, die vrijwillig zijn verzekerd bij SFB UOSV lopen de kans per 1 september aanstaande uit hun verzekering te worden gegooid. Het bestuur van de bedrijfsvereniging vergadert een dezer dagen over dit voorstel. De directeuren hoeven echter niet te treuren, want als het wao-plan van het Kabinet ongeschonden de Tweede Kamer doorkomt, moet de bedrijfsvereniging deze mensen weer verplicht verzekeren.

Het feit dat directeuren-groot aandeelhouders hun salaris nu massaal op ‘nul’ stellen naar aanleiding van Vermeends fiscale plannen heeft volgens Gerard Vlaanderen van SFB UOSV geen gevolgen voor zijn organisatie. “In onze ogen verlies je niks als de inkomsten op nul worden gesteld. Je kunt dat dan ook niet verzekeren. Daarnaast zijn directeur-eigenaren nu niet verplicht verzekerd.”

Reageer op dit artikel