nieuws

Deense bouw wil minder minerale wol

bouwbreed

De arbeidsinspectie van Denemarken gaat studeren op een rapport van een werkgroep uit de bouw, waarin wordt gepleit voor ruimere mogelijkheden voor alternatieven voor minerale wol als isoleringsmateriaal. Glas- en steenwol zijn door het arbeidsministerie al vier jaar geleden op de lijst van kankerverwekkende materialen gezet, maar de bouwvoorschriften laten toepassing van vervangers nog steeds in onvoldoende mate toe, menen de opstellers van het rapport.

Als gelijkwaardige alternatieven worden daarin perlite, cellulosevezels en polystyreen aangedragen. Deze resulteren in een beter werkklimaat en minder verontreiniging van zowel het binnen- als buitenmilieu en zijn tevens brandveilig te maken. Rockwool wijst in een reactie op een reeks onderzoeken, waarbij is geconstateerd, dat bij de juiste hantering van de voorschriften de risico’s van minerale wol minimaal zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels