nieuws

De Boer spreekt dreiging met opstappen tegen

bouwbreed Premium

Minister De Boer spreekt tegen dat zij tegen haar collega’s heeft gedreigd op te stappen over de kwestie rond de nachtvluchten op vliegveld Beek, Maastricht-Aachen Airport.

Volgens de PvdA-bewindsvrouw is er geen aanleiding geweest haar positie in het kabinet ter discussie te stellen. Dat heeft haar woordvoerder woensdagmorgen laten weten in reactie op een bericht met die strekking in De Volkskrant. De Boer benadrukt dat het kabinet nog moet praten over de omstreden nachtvluchten. Er liggen verschillende visies van verschillende ministers op tafel, maar het zoeken naar een oplossing is nog niet begonnen. Dinsdag liet premier Kok in de Tweede Kamer weten dat het kabinet aan een oplossing van al het jaren slepende probleem werkt.

Het kabinet is diep verdeeld over de toekomst van de luchthaven met een oost-westbaan. Voor een rendabele exploitatie zijn nachtvluchten nodig, maar die ziet De Boer niet zitten. Haar collega Jorritsma (Verkeer) wel. Een deel van de nachtvluchten van Schiphol zou namelijk via Beek ke worden geleid, zodat Schiphol wat minder snel de grenzen van zijn groei heeft bereikt.

De Boer bood enkele weken geleden een opening voor een compromis door wel nachtvluchten (passagiers) te willen toestaan aan het begin van de nacht en aan het begin van de vroege ochtend. Vrachtvluchten, die meer herrie maken, zijn in haar visie echter uit den boze. Afgelopen zaterdag liet De Boer weten dat ze niet van zins is verdergaande concessies te doen.

Reageer op dit artikel