nieuws

BRN regelt landelijk logistiek bouwreststoffen

bouwbreed Premium

Bouw Recycling Nederland (BRN) coordineert vanaf 1 juni de logistiek van bouwreststoffen. De organisatie steunt industrie, handel en aannemerij bij het inzamelen, verwijderen, hergebruiken en beperken van deze reststoffen.

De landelijke coordinatie biedt de hele bouwkolom volgens BRN voordelen. De aannemer kan de afvalkosten verlagen en efficienter milieubewust bouwen. De industrie kan zonder grote investeringen bevordert verwijdering en hergebruik terwijl de handel meer aan informatie en bemiddeling kan doen. Het afvalbedrijf kan een groter lokaal marktaandeel verwachten en daardoor de transportkosten verminderen. VROM verstrekte de organisatie een startsubsidie. De oprichting van BRN komt voort uit een onderzoek dat de HIBIN in 1995 uitvoerde met CVK, ENCI, Eternit, IsoBouw, KNB, RBB, Rockwool en Ytong.

Reageer op dit artikel