nieuws

Ambtenaren protesteren tegen herindeling

bouwbreed

Ruim honderd ambtenaren van de gemeente Vleuten/De Meern hebben in de hal van het provinciehuis in Utrecht een korte protestactie gehouden tegen de herindelingsplannen van de provincie. De demonstranten keren zich tegen het voornemen om Vleuten/De Meern volledig te laten opgaan in Utrecht. Ook zien zij de bouw van Leidserijn in het geheel niet zitten.

Het gemeentepersoneel overhandigde gedeputeerde T. Kok voor aanvang van een vergadering van de statencommissie bestuurlijke zaken zo’n 180 handtekeningen tegen de herindeling. Het personeel ondersteunde de inspraakbeurt van burgemeester Westra. Hij noemde de voorstellen onbegrijpelijk, ongemotiveerd, onnodig en onverstandig.

De gemeente heeft ook al aangekondigd dwars te gaan liggen bij de grootschalige nieuwbouwplannen in het gebied. De samenwerking met het projectbureau, dat het masterplan opstelt waarin de bouw van de stad Leidserijn met 30.000 woningen in Utrecht en Vleuten/De Meern is vastgelegd, is opgeschort.

Gedeputeerde Kok verdedigde de plannen door te zeggen dat het rijksbeleid erop gericht is sterke centrale steden te creeren. “Het is niemands bedoeling dat het masterplan Leidserijn nu naar de knoppen gaat”, hield Kok de gemeentelijke medewerkers voor. “U werkt niet voor Vleuten/De Meern, maar voor alle woningzoekenden in de regio.”

Reageer op dit artikel